This website requires Javascript for some parts to function propertly. Your experience may vary.

Schutte zadel, legend, zadel te koop | DDBsaddles
DDBsaddles

Legend

De legend is geschikt voor paarden die veel schoudervrijheid nodig hebben. In dit model liggen de takken van de voorboom meer naar achteren en van het lijf af waardoor er meer schoudervrijheid verkregen wordt. Deze paarden zijn vaak breed in de hals, hebben een bredere schouder- en schoftpartij.

Keilkussen

Het zadel wordt standaard uitgevoerd met een keilkussen. Het keilkussen zorgt voor een goede balans verdeling en een stabiele ligging.

Balans kussen

In combinatie met het balanskussen kan de legend heel goed gebalanceerd worden. Waar andere zadels achterover liggen op de paarden rug corrigeert dit model de balans en zorgt tevens voor stabiliteit en drukverdeling.

Frans kussen

Het Franse kussen is dan bij uitstek geschikt voor de kortere rug en volle lendenpartij. Niet alleen de barokke paarden, van Friezen tot Spaanse rassen, maar ook de compacte warmbloedpaarden komen in aanmerking voor de legend met dit kussen

Mono blad

De legend is ook verkrijgbaar als close contact model met mono blad, waardoor nog meer contact met de paardenflank word gecreëerd en hulpen fijner doorkomen.

Maten: 17" / 17,5" / 18" / 18,5"

Prijs: vanaf €2975,-

Neem contact op

Contactformulier